Nieuwbouw

Veilig hang-en-sluitwerk: een must bij nieuwbouw

Geplaatst op

Bij het bouwen van een nieuw huis komt veel kijken. Naast het kiezen van de woning zelf, regelen van vergunningen, zoeken van een goede aannemer, de gewenste afwerking en de inrichting is er één aspect dat vaak over het hoofd wordt gezien: het hang-en-sluitwerk. En dat terwijl het belang van kwalitatief en veilig hang-en-sluitwerk voor nieuwbouwwoningen een belangrijk aandachtspunt is.

 

Bescherming tegen inbraken

 

De laatste jaren zien we na een daling namelijk weer een toename in het aantal woninginbraken, vooral in stedelijke gebieden. Gemiddeld vinden er elke dag zo’n 100 inbraken plaats, waar in minder dan 10% van alle gevallen een dader wordt gevonden. Hoewel nieuwbouwwoningen vaak worden voorzien van de nieuwste beveiligingstechnologieën en camera’s vormt het hang-en-sluitwerk in veel gevallen toch een zwakke schakel.

 

SKG-keurmerk

 

Wanneer je naar jouw nieuwbouwwoning verhuist, wil je er zeker van zijn dat deze optimaal beveiligd is tegen inbrekers. Het juiste hang-en-sluitwerk is hierbij je belangrijkste verdediging. Maar waar moet je op letten? Een handige leidraad is het SKG-keurmerk. SKG staat voor Stichting Kwaliteit Gevelbouw. Deze onafhankelijke instantie heeft het keurmerk in het leven geroepen om consumenten te helpen de kwaliteit van hang-en-sluitwerk te herkennen. Producten met dit keurmerk zijn uitvoerig getest op hun duurzaamheid, sterkte en inbraakwerendheid. Het feit dat het Politiekeurmerk Veilig Wonen (PKVW) het SKG-keurmerk aanbeveelt, onderstreept de betrouwbaarheid en kwaliteit ervan.

 

Kies voor drie sterren

 

Het SKG-keurmerk kent verschillende classificaties in sterren, waarvan de driesterrenclassificatie de hoogste en veiligste is. Sloten met deze classificatie zijn voorzien van kerntrekbeveiliging, waardoor inbrekers je slot niet zomaar kunnen forceren. Daarnaast zijn ze robuust genoeg om weerstand te bieden tegen andere inbraaktechnieken, zoals de klopsleutelmethode en lockpicking. Een slot met drie SKG-sterren houdt een inbreker minimaal 5 minuten tegen. Dat lijkt misschien niet veel, maar is meer dan voldoende om de meeste inbrekers af te schrikken of het niet eens te proberen.

 

Maximale veiligheid en inbraakwerendheid

 

Met een dergelijk slot geniet je van maximale veiligheid en inbraakwerendheid. Dat is niet alleen een investering in de veiligheid van je nieuwe huis en persoonlijke spullen, maar zorgt vooral ook voor veel gemoedsrust. Bovendien is goed hang-en-sluitwerk een investering in de waarde van je huis. Woningen met gecertificeerd hang-en-sluitwerk leveren bij verkoop meer op. Daarnaast geven veel verzekeringsmaatschappijen korting op je inboedelverzekering als je huis aantoonbaar goed beveiligd is.

 

Sleutel advies Slotenmaker Expert

 

Tegenwoordig zijn moderne sloten en beveiligingssystemen niet alleen veilig, maar ook stijlvol en gebruiksvriendelijk. Je integreert ze naadloos in het ontwerp van je nieuwbouwwoning. Raadpleeg wel altijd een specialist in woningbeveiliging om ervoor te zorgen dat je kiest voor het beste hang-en-sluitwerk met maximale inbraakwerendheid. Sleutel advies Slotenmaker Expert helpt je graag verder met informatie over de beste opties voor jouw nieuwbouwwoning en zorgt voor een snelle en vakkundige installatie. Neem gerust contact op en bespreek geheel vrijblijvend alle mogelijkheden.

Gerelateerde berichten

Over ons

Verbouwen kan een geweldige manier zijn om je woning te upgraden en er meer van te maken dan het al is. Er zijn tal van voordelen aan het verbouwen van je woning, waaronder het vergroten van de leefruimte, het toevoegen van waarde aan je woning en het verbeteren van de functionaliteit.

Contactgegevens

Via info @ nieuwbouwsite.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden