Nieuwbouw

Dit zijn de populairste soorten rolluiken

Geplaatst op

Rolluiken bieden een woonpand of bedrijf bescherming. Tegen inbraak en vandalisme natuurlijk, maar ook tegen felle zon, storm, geluidsoverlast en warmteverlies. En er zijn meer verschillende soorten rolluiken dan je misschien zou denken. Dit zijn een paar van de best verkochte categorieën – welk type rolluik past het best bij jouw nieuwbouwproject?

 

Normale rolluiken

 

Een rolluik van aluminium en/of kunststof is de meest gekochte oplossing om een onderneming te beschermen. Ze kunnen tegenwoordig in bijna alle RAL-kleuren worden uitgevoerd. Witte rolluiken en zwarte rolluiken zijn populair omdat ze de beste warmte- en zonnewerende werking hebben, waardoor de klimaatbeheersing in het bedrijf eenvoudiger wordt. Kleinere luiken kunnen met de hand op- en neergelaten worden, maar voor grotere luiken is elektrische bediening via een paneel of een afstandsbediening praktischer. 

 

Rolhekken

 

Rolhekken zijn stevige metalen hekwerken die van bovenaf uit elkaar scharnieren als ze omlaag worden gerold. Ze worden gebruikt om onbevoegden de toegang te beletten, en tegelijkertijd blokkeren ze de ventilatie van een ruimte niet. Ook kijk je eenvoudig door een rolhek heen, zodat er geen belemmering van een goed door- en toezicht ontstaat. Door deze combinatie van eigenschappen heeft een rolhek een zeer goede inbraakwerende werking.

 

Schuifhekken

 

Deze hekken lijken als ze gesloten zijn veel op rolhekken. Het verschil is dat deze hekken horizontaal in plaats van verticaal bewegen en dus vanuit de zijkanten uit schuiven. Dat kan een goede oplossing zijn als de gevel van het pand bovenaan geen ruimte heeft voor een rolhek. Ook voor gebouwen met een brede gevel is een schuifhek een goede keuze – de hekken kunnen een lengte van meer dan 10 meter hebben. Net als rolhekken bieden ze een uitstekende bescherming tegen inbraak.

 

Isolerende rolluiken

 

Elk rolluik houdt warmte en geluid tot op bepaalde hoogte tegen, maar isolerende rolluiken zijn speciaal gemaakt om deze functie te maximaliseren. De lamellen van zo’n rolluik zijn gemaakt van een thermische coating met een hoge warmteweerstand. Hierdoor blijft het pand koel in de zomer en aangenaam warm in de winter. Dat scheelt stookkosten en bevordert de productiviteit en de comfortfactor van iedereen in de ruimte. Geluiden van verkeer buiten worden tegengehouden, net als het lawaai van draaiende machines binnen. 

 

Brandwerende rolluiken

 

Dit type rolluiken is een populaire keuze voor brandgevoelige ondernemingen en voor gebouwen met een waardevolle of onvervangbare inboedel. Deze luiken zijn gemaakt van een brandwerend materiaal zoals PYREX dat een aanzienlijke tijd weerstand biedt tegen een zich uitbreidende brand. Ze zijn ook voorzien van elektrische beveiligingsmechanismen (zoals noodhandbedieningen en een noodstroomcircuit) die het functioneren van het luik bij een calamiteit beschermen. 

 

Transparante rolluiken

 

Elke ondernemer in de detailhandel wil zijn producten beschermen tegen diefstal en inbraak. Tegelijk zijn inbraakwerende rolluiken meestal ondoorzichtig, waardoor potentiële klanten de etalage niet kunnen bekijken. Een transparant rolluik biedt het beste van twee werelden. Dit luik is gemaakt van stevige metalen elementen waartussen platen glashelder polycarbonaat (een doorzichtige kunststof) gemonteerd zijn. Daardoor is dit een fantastische doorzichtige beschermingsinstallatie voor winkels in drukke straten.

Gerelateerde berichten

Over ons

Verbouwen kan een geweldige manier zijn om je woning te upgraden en er meer van te maken dan het al is. Er zijn tal van voordelen aan het verbouwen van je woning, waaronder het vergroten van de leefruimte, het toevoegen van waarde aan je woning en het verbeteren van de functionaliteit.

Contactgegevens

Via info @ nieuwbouwsite.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden